Майорка и испанският шампион Реал Мадрид играят при в сблъсък от

...
Майорка и испанският шампион Реал Мадрид играят при в сблъсък от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Майорка 1:0 Реал Мадрид, много слабо полувреме за шампионите

Майорка и испанският първенец Реал Мадрид играят при в конфликт от 20-ия кръг на Ла Лига. Начо Фернандес си означи автогол в 13-ата минута. 

Островитяните са десети в класирането с 25 точки, до момента в който „ Лос Бланкос “ не престават да се борят с Барселона за първото място. Столичани все още сана втората позиция с актив от 45 точки, на пет от каталунците.

Треньорът на гостите Карло Анчелоти ще би трябвало да се оправя без контузените Карим Бензема и Едер Милитао, до момента в който Лука Модрич е оставен измежду запасите, където е и Дейвид Алаба, който също лекуваше контузия. Марко Асенсио и двамата бразилци Родриго и Винисиус Жуниор водят офанзивата на Реал, а Едуардо Камавинга още веднъж ще играе на позицията лев бек. По време на загрявката титулярният вратар Тибо Куртоа пък получи болки и накуцвайки напусна терена, а вместо него стартира аварийният пазач Андрий Лунин.

/ /

Двубоят в Майорка стартира с опит за напън от страна на домакините, който обаче не носеше нещо рисково за вратата на Андрий Лунин.

В петата минута обаче се стигна до сдърпване сред футболисти, откакто Дани Родригес фаулира Винисиус Жуниор, което незабавно докара до разправии. Две минути по-късно домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Едуардо Камавинга в наказателното поле, само че сигнал от съдията Алехандро Ернандес не последва.

Изненадващо или не, Майорка поведе в резултата в 13-ата минута, само че не и насмалко шанс. Тогава домакините проведоха офанзива отляво, която приключи с центриране на Дани Родригес в наказателното поле, където Ведат Мурики надскочи Начо Фернандес и въпреки да бе с тил към вратата, насочи топката с глава неспасяемо във вратата на Лунин - 1:0. В последна сметка обаче от повторенията се видя, че кълбото рикошира точно от Начо, което означаваше, че бранителят си е отбелязал автогол.

В идващите минути Реал се настани по-трайно в половината на островитяните, само че по този начин и не можеше да насочи прецизен удар към вратата на Предраг Райкович.

Трудностите за гостите да основат нещо забавно в офанзива бяха осезаеми, а доказателство за това беше разочароващият удар на Родриго от директен свободен удар в 37-ата минута, който обаче мина високо над вратата.

LIVE |

1:0 Начо Фернандес (к) (автогол) 13'

Ла Лига, 20-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

❤️‍
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР